Monday, October 17, 2011

Tahi.

Aku masuk office. Table aku penuh gila barang. Ye la last friday I had an away day with BBDO and yesterday I went for the Happy Feet 2 shoot. Tak sempat sempat nak balik office. As much as I miss my keyboard, aku rase sangat tension bila tengok barang berselerak kat table aku. Contract la, lightbox poster la, leaflets la magazines la. Nak mampus pagi-pagi dah spoil my mood. Bukak je email ambik kau over than 100++ inbox aku tak baca lagi. Badan aku terus jadi panas. Dengan colleagues aku yang sibuk check chinese copy dengan aku. Tak nampak ke aku banyak kerja wei. Urghhhh. Nak buat kerja but I dun kno where to start. Aku macam -_____________________- last last ended up kat blog ni lepas geram.

I'm currently killing two birds with one stone or chinese saying 'single leg kick all'. My former partner left me alone and I need to settle everything by my own. Serve me right. Aku patut buat blur blur masa nak perform few months ago. Perform tak perform sama jek probation 6 bulan. Macam tahi. Paling busuk aku probation kat agency within a month jek orang dah confirm aku. Masa practical aku dah dapat gaji. Aku bukan nak berlagak tapi serious rasa macam ba alif ba ya kalau ade orang took advantage of me. Ape jadah dah confirm sah sah ade increment, lepas tu ade plak a stupid rule cakap kalau this year dah ade increment next year tak de increment. Pergi jahanam.

Gaji macam tahi. Aku buat kerja pun macam tahi. Paham? Cepat dapat bonus aku nak blah.




2 comments:

Azam said...

gambar itu kelakar ye. hahahaha

Shake said...

Comel kan. Haha