Wednesday, May 25, 2011

Rebelliousilly






Ok I had been invited to Cartoon Network Roadshow last week and yeah that was a good exposure for me since aku tak tengok sangat cartoon sebab rumah sewa aku tak subscribe cartoon network. Banyak la cartoon-cartoon characters were showing on that day and aku amat teruja dengan bende alah comel-comel yang selama ni aku IDGF langsung. Tapi yang paling aku teruja ialah aku tidak perlu masuk office. I hate office job seriously. Kalau la aku lawa seperti Doutzen Kroes aku rasa aku dah kerja sebagai flight attendant layan private jet sambil mengelilingi dunia. Wahai sha tengok la lemak-lemak ko yang mengelebeh ituh tu.

It was held at The Garden so aku sempat pergi sole what tanye pasal kasut. Jalan-jalan window shopping kat mid val. Omg selagi aku teruja dengan Kapal lanun Caribbean di tengah-tengah concourse area itu. Gempak gile ok. Ok lepas tu lepak chillis makan makan dan mengadu domba a.k.a gossiping dengan Chris and Mandy. Rase seronok bila pikir orang lain tengah kerja dan aku tengah besuka-ria. Kejam. Manusia memang suke tengok ketidaksenangan orang lain. . Haha. Sedang mereka berdua sedang bergossip, aku sebagai staff baru hanya mampu mendengar dan menikmati hidangan aku. Kadang-kadang aku ade lah terkeluar cakap eh? oh.. eh? ohhh seiously?.. eh? Malas nak banyak bunyi. Nanti la tunggu aku jadi dinosaur baru aku layak bergossip.
Lepas tu we had decided to watch a movie. Ok fyi kiteorg advertiser/marketer akan dapat free passes every month from TGV, GSC as well as Cineplex tu. Aku yang baru join ni hanya dapat beberapa keping tickets free kadang kala dan lepas aku confirm nanti aku akan dapat beberapa booklet free passes yang semamangnya heaven for a movie buff like me.

Ok aku dah rase makin malas nak tekan keyboard ni. Ok cut the crap, mid val movie showing sangat la lambat so aku pergi wangsa walk untuk menonton Fast five untuk kali ke 2. Haha who cares sebab ticket aku adalah free. My boss went to fetch his son and we were planning to sneak her son into the cinema since the movie adalah untuk 18 tahun ke atas ye. Ok dah beli ticket popocorn semua nak masuk kene tahan plak. Kiteorang buat PR pun tak lepas gak. Ok aku makin-makin-makin malas nak menaip. Okay. Chaiyok. Tukar ticket. Masuk hall. Bape minit kemudian tuka hall fast 5. Ambik ko sape suh halang aku. Anak boss aku hyperactive plak memekak dalam cinema. Mesti orang lain rase annoying nak cekik mati jek budak tu. Aku dulu time study memang suke acah-acah pergi toilet. tuka-tuka hall movie since weekdays tak pack sangat hall tu.

Lady boss cakap dalam bahasa english "aku sangat rebellious". Ok bile aku pk kalau get caught tadi ade denda 4 ribu seminggu cinema tu tutup and last but not least I will be banned by TGV and my brand manager for the rest of my life. Phewwwww pikir balik.
Rasa BODOH GILA. Grow up sha, grow up please!







5 comments:

m.a.n.n.e.q.u.i.n said...

Yup. We have to grow up. Hahaha!

Ries Lee said...

haha, merujuk kepada perenggan pertama. memang yang utama bila nak jadi flight attendent perlu lawa/kacak.

kawan kepada kawan aku, akademik hancur, komunikasi dalam bahasa inggeris pun hancur masih mampu jadi flight attendent.

well, dia memang kacak. gf dia pun lawa. gf dia kerja yang sama macam dia.

Amalina said...

aku tak ingat aku tengok rancangan apa tapi amaun wang yang digunaan membina kapal tu buat aku ternganga sekejap.
maaf sebab aku tak boleh nampak pandai dengan mengingat amaunnya.

ia aku panggil, 'pembaziran yang menakjubkan'.

Shake said...

Ries lee: Betapa tak fairnya dunia ini. Hahahahah ntah la penat aku blaja dah masuk alam keje still penat dengan pressure.

Amalina: Bank. Hsbc plak organizer. Tak luak mane pun duit dorg aku rase.

Amalina said...

bila buat, kemudian menjadi sampah akhirnya..aku panggil ia bazir.